Het Umi Initiatief

Vaak wordt er gesproken over het zijn van een ‘druppel op een gloeiende plaat‘ wanneer het gaat over de individuele aanpassingen die iemand in haar of zijn leven kan maken om het klimaat te beschermen. Dit kan een machteloos gevoel geven. Een oceaan bestaat echter uit druppels. Een druppel en een oceaan zijn van hetzelfde gemaakt. Wanneer genoeg druppels zich verzamelen ontstaat een ware vloedgolf. Umi is het Japanse woord voor oceaan. Dit initiatief roept elke Suiteki, elke druppel, op om zich te verenigen en zo een oceaan te worden.

Een Suiteki is een beschermer. Een beschermer van alles dat leeft op onze aarde. Een Suiteki is zich bewust van de verbondenheid met de aarde en voelt zich daar ook verantwoordelijk voor. Een Suiteki zorgt ervoor dat de aarde een veilige plek is voor de huidige generaties en de generaties die nog gaan komen. Hij of zij realiseert zich goed wat de ernst van de situatie is, maar laat zich er niet door verlammen. Zij of hij sluit zich niet af, maar zoekt de verbinding juist op (vergelijkbaar met de term Earthkeeper van Kiesha Crowther). Het Umi Initiatief is eenvoudig en baseert zich op het Pay-It-Forward principe. Je kunt een Suiteki worden door de volgende stappen te nemen:

  1. Zorg ervoor dat je zelf in harmonie met de aarde leeft. Je kunt anderen niet inspireren als je zelf niet verbonden bent. Hoe je dit bijvoorbeeld kunt doen lees je hier. Aarzel niet contact op te nemen als je hulp nodig hebt. Misschien heb je zelf alles al op orde, ga dan meteen door naar stap 2!
  2. Meld je aan via het contactformulier.
  3. Start zelf een initiatief waarmee je de aarde in bescherming neemt. Dit hoeft helemaal niet (maar mag wel!) groot te zijn. Een bij-vriendelijke (buurt)tuin is bijvoorbeeld een fantastisch initiatief. Klik hier om je te laten inspireren door een aantal voorbeelden. Wij helpen je natuurlijk graag met bedenken mocht dat nodig zijn. Log in op het forum en deel je initiatief. Misschien heb je al lang een dergelijk initiatief gestart, ga dan meteen door naar stap 4!
  4. Inspireer vervolgens minimaal twee anderen om ook een Suiteki te worden en meld het op het forum. Op deze manier verspreiden wij het initiatief steeds sneller en sneller! Misschien heb je dit al lang gedaan, inspireer gewoon nog meer mensen!
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close