Ontstaan

Alles draait om bewustzijn. De realisatie van onze onderlinge verbondenheid en ons bewustzijn ervan. Des te ouder ik wordt, des te meer ik erachter kom dat onze verbondenheid in bewustzijn grenzeloos is. Daarom voel ik mij ook verantwoordelijk bij te dragen aan een Nieuwe Aarde. Veel gaat goed en wordt beter, veel andere dingen niet. Zoals ik het voel komt het tot een climax. Je voelt haast hoe oude systemen aan het afbrokkelen zijn. Dit geldt niet alleen voor de manier waarop wij met elkaar, maar ook met onze aarde omgaan. Er is momentum. En daar moeten wij mee aan de slag. Het moment is Nu. Neem nu de problematiek rondom het klimaat. Van een collega kreeg ik het boekje ‘No one is too small to make a difference‘ van klimaatactiviste Greta Thunberg. Zij schetst het zonder enige onduidelijkheid. 10 jaar om een radicale ommekeer in te zetten in onze manier van omgaan met energie, transport en voeding om zo een ramp te voorkomen voordat het 2050 is. De aarde mag niet meer dan 1,5 graad opwarmen. Dat wil niet zeggen dat alles dan gered is, maar wel dat een vervelender scenario bespaard blijft. Alles wat er nodig is, is een diep bewustzijn van dit probleem.

Het stappenplan dat ik hier beschrijf heb ik zelf uitgevoerd. En dat geeft een geweldig gevoel. Nog een paar kleine aanpassingen en dan woon, reis en eet ik klimaatneutraler dan ooit. En ik heb de smaak te pakken. Ik zie steeds meer mooie initiatieven om mij heen en ook steeds meer kansen om meer in harmonie met deze geweldige aarde te leven. De stap om tot Ima-Eko te komen was dan ook een logische. Het moet anders. Het moet nu anders. Samen kunnen wij het. Druppel voor druppel, suiteki voor suiteki, totdat er een vloedgolf ontstaat die in umi, een oceaan uitmondt.

Ima-Eko mag een plek zijn waar je kunt vinden wat je kunt doen om jouw impact op het klimaat positief te maken en je daarmee beter te voelen. Een plek waar wij aan de volgende generaties laten zien hoe het kan. Een plek waar wij elkaar inspireren en steunen. Dat is mijn wens. En…ik geloof dat het kan.

Jeroen van Es

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close